Sedežna garnitura za počitniško hišo

Počitniška hišica oziroma vikend je prostor, kjer preživljamo prosti čas, se družimo z prijatelji oziroma nam nudi umik iz stresnega življenja.

Da bi se počutili kar seda prijetno in udobno, ima pomembno vlogo tudi notranja oprema, s katero se odraža značaj prostora. Četudi počitniška hišica ni v stalni uporabi, jo je treba občasno obnoviti, da zadiši po novem. Npr. prepleskati stene, zamenjati kakšen kos pohištva… tako se bomo tja še raje vračali.

Pomembno vlogo v počitniški hišici predstavlja tudi sedežna garnitura, saj ima največkrat tudi vlogo postelje ali dodatnega ležišča, kadar pričakujemo goste za prenočitev. Tako jim lahko brez zadrege ponudimo kakovostno ležišče.

Ker v počitniških hišicah ponavadi niso tako veliki prostori, smo pogosto omejeni s prostorom, zato je pomembno, da je sedežna garnitura taka, ki na majhni površini nudi veliko uporabne površine, tako za dnevno uporabo, kot za spanje. Ležišče naj ne bo prezahtevno in pomembno je tudi to, da ko ga izvlečemo ne zaseda preveč prostora, ali pa celo zakrije prehod.

Najbolj primeren je sistem ležišča na 'en preklop', kar pomeni, da z enim potegom iz spodnjega dela sedežne garniture izvlečemo ležišče, katero se preklopi na isto višino sedeža sedežne garniture in s tem poravna z ostalo površino. Idealna rešitev je izbor sedežne garniture NAPOLI ali RICA, ki sta zaradi svoje sestave primerne za vsakodnevno spanje. Sedežni garnituri imata vgrajeno kvalitetno ležišče na osnovi vzmetnice, poleg tega nudita tudi prostoren predal, ki je priročen prostor za shranjevanje posteljnine ali drugih predmetov.

Seveda veliko vlogo igra tudi dimenzija sedežne garniture. Sedežne garniture ŽAKELJ se dimenzijsko popolnoma prilagodijo prostoru, tako ni bojazni da sedežna garnitura dimenzijsko nebi ustrezala prostoru. Če pa imamo za sedežno garnituro premalo prostora, je rešitev tudi raztegljiv kavč oziroma dvosed ali trosed, katerega lahko prelevimo v posteljo za dve osebi.

Podjetje ŽAKELJ je prav za takšne potrebe razvilo KAVČ MARK, ki je resnično vsestranski. Nudi udobno sedenje, v primeru ležišča nudi kvalitetno ležišče za dve osebi, v spodnjem delu pa vas pričaka velik prostor za shranjevanje posteljnine. Ker je kavč relativno majhen ga lahko popestrimo z izborom živahnejših barvnih odtenkov (izberemo bolj žive barve, materiale z vpdaljiveljšimi vzorci,. Itd)

Počitniške hišice se že po gradnji razlikujejo od kraja do kraja, prav tako tudi notranjost in oprema. Če imamo vikend na deželi oziroma v hribih, bo lepše ,če tudi notranjost opremimo v podeželskem stilu. Sedežna garnitura je lahko v bolj tradicionalnem stilu, izdelana iz tkanega blaga naravnih, toplih barv, po možnosti kombinirana z dodatki iz lesa.

Za vikend pri morju, pa so tako oblika , kot oprema hiš zasnovane v bolj ravnih in gladkih linijah. Zato naj bo tudi sedežna garnitura enostavnih oblik. Lepo poživijo tudi blazine različnih vzorcev in barv. Barvno pa se lahko poigramo z odtenki modrih, svežih barv in le te kombiniramo z mornarskim vzorcem. Ker počitniško hišico obiščemo takrat, ko si zaželimo sprostitve in miru, nam bo tudi udobna in estetsko oblikovana sedežna garnitura pripomogla k boljšemu počitku.

Oblikovalka Tanja Žakelj Kosmač, Pohištvo Žakelj d.o.o.

Kontakt in prodajna mesta

Imate vprašanje
04/517 05 50
info@zakelj.si

Program Žakelj je nazorno predstavljen v naših salonih ter na izbranih prodajnih mestih.


Oglejte si prodajna mesta Žakelj

Ostanite v stiku z namiSplošna uredba o varovanju osebnih podatkov

Želim prejemati e-novice enkrat na mesec, o novostih, idejah in koristnih nasvetih, s področja sedežnih garnitur.
Več o politiki varovanja osebnih podatkov.       

Piškotki na spletni strani www.zakelj.si
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljnem pregledovanjem spletne strani se strinjate k uporabi piškotkov.
Več o piškotkih.
V redu