Pohištveni modni trendi

Pohištveni modni trendi se nagibajo k minimalizmu, čistih linijah s pridihom futurizma.

Na področju sedežnega pohištva prevladujejo sedežne garniture z nižjimi naslonjali z možnostjo namestitve vzglavnikov. Linije so čiste, ni nujno da ravne, lahko tudi mehko zaobljene, kar še poudari eleganco. Če želimo, da sedežna garnitura v prostoru deluje bolj lahkotno in zračno, so na voljo modeli z dvignjenim podnožjem, ponavadi na kovinskih nogah ali kombinaciji lesa in kovine.

Tudi pri naslonjalu se poraja ista možnost, da namesto polnega naslona izberemo naslon ločen od sedišča iz zopet povezan z nosilci, ponavadi iz aluminija ali rostfreia. Od materialov za oblazinjeno pohištvo prevladujejo naravni materiali, kot npr. usnje, kateri je z značilnimi obdelavami enostaven za vzdrževanje, prijeten na otip in zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Med tkaninami pa so v trendu tkana blaga, bodisi grobo tkana z vidno strukturo, bodisi fino tkana tanjša blaga z dodatkom svile ali bombažnega satena. Pri tkaninah se lahko poigramo tudi z različnimi vzorci, pomembno je le, da ni preveč pisano, le do prave mere, da še odraža eleganco.

Pri kuhinjskem pohištvu pa je v ospredju minimalizem, dodelani detajli, sodobni materiali in barvne kombinacije. Od nežnih pastelnih barvnih kombinacij, do močnejših kontrastov za bolj drzne. Opaža se tudi, da je pri kuhinjskem pohištvu v ospredju funkcionalnost in praktičnost, tako pri kuhinjskih pohištvenih omaricah, kot aparatih, ki nudijo lažjo in hitrejšo uporabo. Klasične omarice z vrati so povečini nadomestili globoki predali, ki v dolžino merijo tudi meter ali več.

Če nam prostor dopušča, je tako atraktiven na izgled, kot praktičen tudi kuhinjski otok, v katerem so združeni glavni kuhinjski elementi. Tako izvedbo si lahko privoščimo, če imamo zares dovolj prostora, da si ne ožimo prehodov in utesnjujemo kuhinjsko jedilni prostor. Pred časom so se promovirali vgradnji kuhinjski aparati, sedaj pa so le ti veliko pridobili na izgledu. S pomočjo sodobnih materialov in oblikovanja so dosegli raven, da so poleg njihove funkcije, tudi okras kuhinje.

Trendi pohištva v dnevnih sobah stremijo k nižjim omaricam, ki se raztezajo po celi steni, daljša ko je, bolj moderen je izgled. Posebni nastavki za televizijski sprejemnik niso predvideni, saj sodobni televizijski aparati pridejo nameščeni na steno, ali na pa nastavek, ki je vključen k aparatu. Nadgradnja spodnjim nizkim omaricam minimalistične viseče omarice ali odebeljene police s svetlobnim efektom. Barvno prevladujejo temnejši toni lesa z vidno strukturo.

Tudi matirano kaljeno steklo doseže estetski učinek, kateri se pojavi bodisi pri visečih policah ali pa kot sestavni del drsnih vrat pri omarici. Ker pri sodobnih dnevnih regalih ostaja večji del stene viden, lahko le to prepleskamo v kakšnega od močnejših polnih odtenkov barve in s tem dosežemo atraktiven del dnevne sobe.

Oblikovalka Tanja Žakelj Kosmač, Pohištvo Žakelj d.o.o.

Kontakt in prodajna mesta

Imate vprašanje
04/517 05 50
info@zakelj.si

Program Žakelj je nazorno predstavljen v naših salonih ter na izbranih prodajnih mestih.


Oglejte si prodajna mesta Žakelj

Ostanite v stiku z namiSplošna uredba o varovanju osebnih podatkov

Želim prejemati e-novice enkrat na mesec, o novostih, idejah in koristnih nasvetih, s področja sedežnih garnitur.
Več o politiki varovanja osebnih podatkov.       

Piškotki na spletni strani www.zakelj.si
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljnem pregledovanjem spletne strani se strinjate k uporabi piškotkov.
Več o piškotkih.
V redu