Sedežna garnitura po naročilu

Za sedežno garnituro po naročilu se odločamo takrat, ko nam prostor ne dopušča standardnih dimenzij in oblik sedežnih garnitur, ali pa , ko si želimo nekaj posebnega in unikatnega po svoji zamisli.

Kadar hočemo čimbolj izkoristiti svoj dnevni prostor in nam standardna sedežna garnitura ne nudi dovolj uporabnega prostora, se je potrebno poslužiti izdelave sedežne garniture po naročilu. Pri taki izdelavi je zelo pomembno natančno izmeriti prostor, da se sedežna garnitura povsem prilega vsem kotom, katere želimo zapolniti.

To je ponavadi v primerih, ko se iz sedežne garniture naprej nadaljuje podaljšek sedeža , npr. ob kaminu, ob stebru, ob steni ki ima zob oziroma ni povsem ravna, pravzaprav v primerih, ko elementi v prostoru ne dopuščajo standardne izdelave. Če se nam zdi, da sami nismo dovolj vešči, da bi pravilno izmerili prostor, je bolje, da pokličemo strokovnjaka, kateri nam bo sedežno garnituro izdelal, da nam izmeri prostor.

Da se prepričamo, če smo se z strokovnjakom, ki je naredil izmero pravilno razumeli, ga zaprosimo tudi za računalniški izris sedežne garniture z vsemi dimenzijami in oblikovno predstavitvijo.

Pri manjših prostorih so lahko osnovne mere sedežnih garnitur prevelike, predvsem po globini, kar pomeni, da sedežna garnitura preveč sega v sredino prostora. V takem primeru je potrebno deloma strniti širino hrbtnega naslona in deloma širino sedeža , vendar mora le ta še vedno zadostovati za normalno sedenje . Tudi ročna opirala so pri manjših sedežnih garniturah ožja kot drugače, ali pa jih sploh ni in s tem pridobimo na dolžini sedišča.Sodobne novogradnje pogosto narekujejo tudi nadstandardne oblike prostorov, kot so denimo polkrožne stene, nepravilni koti, različni nivoji tal… Da zadostimo arhitekturni izvedbi hiše tudi notranje pohištvo oziroma sedežno garnituro, je pomembno, da le to najbolj prilagodimo sami zasnovi prostora.

Ker novodobna zgrajena hiša že navzven vzbuja pozornost, z atraktivno sedežno garnituro poskrbimo, da bo taka tudi notranjost dnevne sobe. Ker pri večjih dnevnih sobah nismo tako omejeni z prostorom, lahko damo pot tudi svoji domišljiji. Pri izbiri sedežne garniture nam lahko pomagajo tudi določene publikacije, kot so revije z področja oblikovanja, internetne strani … Pomembno vlogo pri tem igra tudi tapetnik, za katerega smo se odločili, da nam

sedežno garnituro izdela. Z svojimi izkušnjami nam bo podal kakšen predlog , seveda tudi z tehničnega vidika, do bo sedežna garnitura poleg atraktivnega izgleda tudi funkcionalna.

Ker tako sedežno garnituro ponavadi kupujemo za dalj časa, je pomembno, da bo izdelana iz kvalitetnega materiala. Tako polnilo oziroma vzmetenje, kot material iz katerega je izdelana sedežna garnitura, ker vsak servis take sedežne garniture predstavlja večji strošek kot pri običajni sedežni garnituri.

Oblikovalka Tanja Žakelj Kosmač, Pohištvo Žakelj d.o.o.

Kontakt in prodajna mesta

Imate vprašanje
04/517 05 50
info@zakelj.si

Program Žakelj je nazorno predstavljen v naših salonih ter na izbranih prodajnih mestih.


Oglejte si prodajna mesta Žakelj

Ostanite v stiku z namiSplošna uredba o varovanju osebnih podatkov

Želim prejemati e-novice enkrat na mesec, o novostih, idejah in koristnih nasvetih, s področja sedežnih garnitur.
Več o politiki varovanja osebnih podatkov.       

Piškotki na spletni strani www.zakelj.si
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljnem pregledovanjem spletne strani se strinjate k uporabi piškotkov.
Več o piškotkih.
V redu