Kakšen material za prevleko lahko izberem?

Vsak izdelek iz kolekcije Žakelj ali izdelek, katerega naredimo po vaših željah in zahtevah se lahko obleče v poljubno prevleko.

Prevleko za sedežbo garnituro ali drug izdelek izberete iz velike kolekcije različnih materialov in barv.

Poljubno lahko kombinirate tudi z več različnimi materiali, kar pomeni da lahko določite kateri elementi sedežne bodo oblečeni v različne barve ali materiale.

USNJE

TAPETNIŠKE
TKANINE

MIKROTKANINE

Tapetniške tkanine

Tapetniške oz. dekorativne tkanine so največkrat tkane. Obstaja zelo velika izbira takšnih tkanin, saj se ločijo po debelini in gostoti tkanja, vzorcih.

Pri vzorčastih barvah oz. tkaninah se največkrat kombinira z enobarvno tkanino. Saj sedežna garnitura ali drugo oblazinjeno pohištvo, ki je v celoti oblečeno v tkanino z močnim vzorcem postane preveč vpadljiva. V tem primeru je idealno, da nekatere elemente kombiniramo z enobarvno tkanino.

Velikokrat pa pri sedežni garnituri oz. oblazinjenem pohištvu, ki je oblečeno v enobarvno tkanino lahko izdelek poživimo tako, da nekatere elemente (naprimer: blazine, naslon, ... ) oblečemo v tkanino z določenim vzorcem (rože, krivulje, črti, krogi, ...) in tako razbijemo monotonost izdelka.Oglejte si tudi čistila za tekstil in tkanine

Prav dobra kombinacija pa je tudi usnje in tkana tkanina hkrati. Dele sedežne garniture, ki ločujejo elemente izdelka (ročno opiralo, cokel, ... ) pa lahko oblečemo v usnje in s tem naredimo bolj dinamičen in bogat izgled. Seveda pa je potrebno paziti, da ne pretiravamo s preveč vrstami in barvami tkanin.

Piškotki na spletni strani www.zakelj.si
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljnem pregledovanjem spletne strani se strinjate k uporabi piškotkov.
Več o piškotkih.
V redu